ÖNCELİKLE HERKESİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM... HERKESE MUTLU,UMUTLU,NEŞELİ,KEYİFLİ.BAYRAM ŞEKERİ TADINDA BİR BAYRAM GEÇİRMESİ DİLEĞİYLE...
...Evet artık eski bayramlar yok diyerek başlayacağım yazıma.Çünkü (gerçi daha yaşım küçük ama:)) biz küçükken bayramlıklar alınırdı , ayakkabılarımızla uyurduk, büyüklerimizin ellerini öperdik ,harçlıklar,bayram şekerleri,Lunapark:)) Gerçi sağolsun kocam yine bana bayramda ciciler alıyor ama:):) Bugün sizlere yaptığım nefis yemeklerden biri olan et sote tarifi vereceğim.
ET SOTE
MALZEMELER:
.1 kg az yağlı kuzu kuşbaşı
.2 kuru soğan
.2 kapya biber
.3 domates
.5 diş sarımsak
.pulbiber,kekik,biberiye
YAPIMI
Ben öncelikle aldığım etleri bir gece önceden soğan suyu,biberiye,sarımsak tozu ve bir çimdik tuz ile marine ettim.Daha sonra teflon bir tencerede yüksek ateşte önce mühürlüyoruz.Daha sonra etlerimi yavaş yavaş et suyu ekleyerek iyice pişirin.(sıcak su da olur) İçine piyaz doğradığımız soğanları ekliyoruz,biraz kavurduktan sonra jülyen doğradığımız kapya biberleri ekliyoruz onlarda iyice yumuşayında içine kabuklarını soyduğumuz domatesleri,sarımsakları ve baharatlarını koyup iyice pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder