15 Ağustos 2012 Çarşamba

MAKLUBE

                                                 MAKLUBE
    Malum Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. İnsan açken herhalde herşeyi yiyeceğini düşünüyor.16-17 saat birşey yemedikten sonra biraz dikkat etmekte fayda var. neyse bu ayın en güzel olaylarından biride iftar yemekleri ve misafirler... Ben zaten oldum olası kalabalık yemekleri severim. Ailem de kalabalık olduğu için... (Evlenince 2 kişi kalınca :))
     Bugün  size çok lezzetli bir yemek olan MAKLUBE yi anlatacağım.Gerçi yemeğin sunumunda kenarlarına salata ve süzme yoğurtla sunuluyor.Ama ben yemekler birbirine karışmasın diye ayrı ayrı sunmayı tercih ediyorum. işte size MAKLUBE:
          MALZEMELER:
.1 kg dana kuşbaşı
.4 büyük soğan
.1 büyük kase haşlanmış nohut
.3 su bardağı pirinç ( ılık suda bekletilmiş)
.tuz,karabiber
      YAPIMI
Öncelikle etlerimizi düdüklü tencereye koyup biraz tuz biraz da karabiber ekliyoruz.Eğer yağsız et kullanıyorsanız biraz da su koyup düdüklü tencereyi kapatıyoruz.(Bu arada çoğu kişi etin pişme aşamasında içine tuz atmaz ama ben çok az bir miktar atarım ki et piştiği zaman o sası tadı olmasın.) Yarım saat pişmeye bırakıyoruz. bu arada soğanları piyaz olacak şekilde doğruyoruz. Ve bol sıvıyağda ( eee gülü seven dikenine katlanır:)) sararana tuz ekleyerek kadar pişiriyoruz. büyük bir tencereye pişirdiğimiz etler tabana gelecek şekilde yayıyoruz, üstüne nohutları koyuyoruz onun üzerine pişirdiğimiz soğanları koyuyoruz.Ben ılık suda beklediğim pirinçleri başka bir tavada biraz kavuruyorum.İçine tuz,karabiber ve bir tane bulyon atıyorum. daha sonra bunu soğanların üzerine katıyoruz. ben aslında pirinç ölçüm 1 bardak pirince 2 bardak sudur ama burada hem pirinçleri ılık suda beklettik hem de kavurduğumuz için 4,5 bardak suyla yaptım ve tam kıvamında oldu. 
         AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder