ŞEFTALİ TATLISI
herkesin KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN diyorum.Dün gece o çok özel günde dualarımızı edip sahuru beklerken acıktım ve canım tatlı bir şeyler istedi. buzdolabını açtığımda şeftalilerimi gördüm. Ve ağızda dağılan muhteşem fırın tatlımı yaptım.Yapımı çok kolay ve çok pratik. Blogum da NEŞELİ YEMEKLER derken boşa söylemiyordum.Her lokmasında yüzünüz gülecek. Yaz ayında olduğumuz için daha hafif sütlü,meyveli tatlılar yapmayı tercih ediyorum. bu tatlıda un yok yağ yok. Çok hafif bir tatLı.
MALZEMELER
. 4 şeftali
.1,5 su bardağı şeker
.tarçın
.bal
.kaymak
.1 su bardağı dövülmüş ceviz.
YAPIMI
Yukarı da da gördüğünüz gibi şeftalileri ortadan ikiye bölüyoruz ve çekirdeğini çıkarıyoruz. her birinin içine biraz tarçın ve 1,5 çorba kaşığı şeker koyuyoruz. Ben pudra şekeriyle karıştırıp koydum. Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyoruz. üzerindeki şekerler erimeye başlıyor ve şeftaliler hafif sulanıyor. Eğer sulanmıyorsa fırının derecesini biraz azaltabiliriz. İşte bu kadar...
Fırından çıkardığımız tatlıların içine birer kaşık ceviz koyuyoruz. Tercihe göre ister kaymak ister dondurma koyuyoruz ve son dokunuş olarak ta bir kaşık balı üzerinde gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder