14 Ağustos 2012 Salı

ARMUT TATLISI

                                                                                                                                  ARMUT TATLISI
  Sanırım bu lezzeete hayır diyecek biri yok:) Tam bir yaz tatlısı hem hafif hem lezzetli hemde kalorisi düşük:) bu arada bu benim blogumun ilk yemeği olacak umarım tatLı olur:))))   neyse şimdi             armut tatLısının malzemeLeri:                                   .4 orta boy armut        
.gıda boyası( hangi renk isterseniz ben kırmızı tercih ettim)      
.1,5 su bardağı şeker    
.3-4 adat karanfil  
            muhallebisi için;      
.yarım lt süt       
.2 çorba kaşığı un     
.2 çorba kaşığı nişasta      
.1 su bardağı toz şeker
                    YAPIMI:  
 Öncelikle armutları soyup içlerini dolma oyacağı ile çıkarıyoruz. daha sonra tencereye dik bir şekilde koyup her birinin içine birer kaşık şeker koyuyoruz geri kalan şekeri de tencereye koyup yarım çay bardağı su ve 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası katıp pişiriyoruz. armutlar pişirirken muhallebisi için tüm malzemeleri karıştırıp ocakta devamlı karıştırarak pişiriyoruz. bu arada armut zaten yumuşak bir meyve olduğu için çok pişirmemeye dikkat ediyoruz. ben muhallebi yapmak istemiyorum diyenler için içlerine kremşanti de sıkabiliriz.,     
 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder