KIZARMIŞ DONDURMA
şimdi dondurma da kızartılır mı diyeceksiniz. hemde öyle bir kızarıyor ki .... mmmmm
yaz ayında olduğumuz için daha hafif daha fresh tarifler vermeye çalışıyorum. kızarmış dondurmayı ilk olarak bir cafe de yedim ve çok beğendim. bende yapabilirim diye düşündüm. veee işte sonuç:)
malzemeler:
. maraş dondurması
. un
. 1 yumurta sarısı
. nişasta
. süt
. tarçın
. vanilya
. hazır kek
. isteğe bağlı ceviz,fındık, fıstık
yapımı:
öncelikle un,nişasta,süt tarçın,yumurta,vanilini karıştırıp bulamaç haline getiriyoruz. biraz yoğun kıvamlı olursa daha güzel olur. dondurmaları alıp elimizde yuvarlak hale getirip bulamaçlara batırıyoruz, ufaladığımız kuruyemişlere ve keke buluyoruz. buzlukta 2-3 saat bekletiyoruz. daha sonra çıkarıp bu işlemi tekrarlıyoruz. tekrar buzlukta donduruyoruz. tavaya sıvıyağı döküyoruz. ben sos tenceresinde yapmayı tercih ediyorum çünkü dondurmalar tamamıyla yağın içinde olmalı. iyice kızgınlaşan sıvıyağın içinde kızartıyoruz. ve bekletmeden meyvelerle ve çilek veya çikolata soslarıyla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder