14 Ağustos 2012 Salı

SARIMSAKLI BALIK

   
    
                                                  SARIMSAKLI BALIK

  BUGÜN SİZE ÇOK NEFİS BİR BALIK TARİFİ VERECEĞİM. YALNIZ DİKKAT EDİN BİR PARMAK GİTMESİN:):)
           NEYSE YİNE DAHA YENİ OLDUĞUM İÇİN DİREK OLAYA GİRMEK İSTİYORUM.
            MALZEMELER:
     . 1 kg sardalya
     . sarımsak tozu ( isteyenler sarımsağı ezip kullanabilirler)
     . toz ve pul biber
     . mısır unu veya galeta unu
         YAPILIŞI
    yapılışını aslında resimlerle anlatmak istedim. yine de kısaca şöyle diyebiliriz baharatları ve unu balıkla harmanlıyoruz. kızgın sıvıyağda çıtır çıtır olana kadar kızartıyoruz.
     tabi ki bu balıklar salatasız olmaz. o yüzden karışık salata tarifimle devam edeyim.
     MALZEMELER:
     . kıvırcık marul
     . roka
     . semiz otu
     . maydanoz
     . nane
     . kuru soğan
     . limon
     . salatalık
     . domates
     . mısır
     . nar ekşisi zeytinyağı

       AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder