PAŞA SARMASI
Bu tarifi çok sevdiğim arkadaşlarıma 5 çayında yapmıştım ve çok beğenilmişti.o yüzden sizlerlede paylaşmak istedim. Hem çok hafif hemde çok lezzetli. ( şimdi siz tüm tatlılarına da hafif ve lezzetli diyor diyebilirsiniz ama gerçekten yaz aylarını düşünerek yaptım.)
MALZEMELER:
.1 lt süt
.50 gr margarin
.yarım su bardağı un
.yarım su bardağı nişasta
.1 su bardağı şeker
.vanilya
ARA SOSU İÇİN:
.1 paket kremşanti
.1 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
.mevsim meyveleri (istenirse çikolata sosu)
.bol hindistan cevizi
YAPIMI:
Unu,şekeri ve sütü koyup iyice karıştırıyoruz.Daha sonra ocağın üzerine koyup hiç durmadan karıştırıyoruz.hafif fokurdamaya başlayınca biraz sütle nişastayı açıyoruz ve tencereye koyup karıştırmaya devam ediyoruz.Koyulaşmaya başladığı zaman biraz altını kısıp 2-3 dk daha pişiyoruz ve ocaktan alıyoruz.
İçine margarini ve vanilini koyuyoruz. borcamı ıslatıp bol hindistan cevizi döküyoruz. ve üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi döküyoruz.dolapta 3 saat dondurduktan sonra içine çırpılmış kremşantiyi koyuruz ve rulo çeklinde sarıyoruz. isteyen mevsim meyveleriyle isteyen çikolatayla servis edebilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder