BALCAN KEBABI(PATLICAN KEBABI)
Tıpkı bu karikatürde olduğu gibi balcan kebabı yatlara,katlara eş:):):)
Bu kadar lezzetli bir yemeği kocam da oruç olduğu için ona yapmak istedim. ve çokk lezzetli oldu.Gerçi kimse yoğurdum ekşi demez ama eşim ve arkadaşları çok beğendiğine göre herhalde güzel olmuştur.
şimdi MALZEMELER:
.7-8 tane uzun kemer patlıcan
.1 kg orta yağlı kıyma ( ben dana tercih ettim ama kuzuyla da nefis olur)
.2-3 domates
.2-3 kırmızı biber ve süs biberi
.1 kuru soğan
.tuz,karabiber
YAPIMI:
Kıymayı tuz ve karabiberle iyice yoğuruyoruz.Daha sonra patlıcanları yukarıda gördüğünüz gibi 3-4 cm kalınlıkta doğruyoruz. bir patlıcan bir kıyma çeklinde yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. ben 1-2 tanede domatesi dilimleyip içlerine kıyma koydum. Orta kısmına domates,sarımsak,soğan,biber koyup (tabi tuzladıktan sonra) önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder