TURŞU YAPIMI
Turşu yemesini sevmeyen yoktur herhalde:) o yüzden kış hazırlıklarında turşu olmazsa olmazlardandır:)Gerçi artık eskiden olduğu gibi kimse turşu yapmaz oldu,herkes herşeyin hazırına kaçıyor.Ama el yapımı katkısız doğal bir ev yapımı turşunun yerini ne tutabilir ki:)Ben bu yıl hem karışık hemde sade lahana turşusu yaptım. Ama mutlaka turşularıma mor lahana eklerim ki suyu da rengini alsın her yer kırmızılı morlu olsun...
Hakikatten turşu yapmak zor iştir kıvamını tutturamadın mı tüm emeklerin çöpe gider.o yüzden her şeyin dengeli olması lazım.tıpkı benim yaptığım gibi:):)
MALZEMELER
. 1 tane orta boy lahana
. 1 mor lahana
. 10 Adet havuç
. 15-20 diş sarımsak
. 500 gr cin biber
. 1 adet orta boy karnabahar
. 5-10 adet köy biberi
. defne yaprağı
. 1 kase nohut
. 1 kg kornişon turşu
. 1 lt üzüm sirkesi
. kaya tuzu
. tane karabiber
YAPIMI
Öncelikle tüm malzemelerimizi iyice temizleyip yıkıyoruz. Daha sonra 5 lt kavanozlar için söylüyorum 1 su bardağı sanayi tipi tuz ve 2 su bardağı sirkeyi suda iyice eritiyoruz.Böylece turşu suyumuz hazır olmuş oluyor.Kavanozumun dibine nohutları ve defne yapraklarını koyuyoruz.sırasıyla malzemelerimizi koyuyoruz ( bu arada biberleri,kornişonları bir bıçak yardımıyla deliyoruz ki içine işlesin) Ben içine 4-5 adet tane karabiberde koyuyorum. tüm malzemeleri yerleştirdikten sonra üzerine turşu suyunu ekliyoruz.En üstüne maydanozları ekliyoruz ki hem malzemelerimiz suyun içinde kalsın bozulmasın hemde maydanoz güzel bir aroma versin.Ağzını sıkıca kapatıyoruz.Ben işimi garantiye almak için ağzına buzdolabı poşeti geçirip koli bandıyla bantlıyorum ki hava almasın. 15 gün sonra turşularımız yemeye hazır:)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder