KONSERVE DOMATES
Bugün de size kış hazırlıklarımın 2, olan domates konservelerimden göstereceğim.Geçen yıl ilk denememi yaptım 5 kg domatesten ve 1 haftada bitti yani pek kış hazırlığı olmadı gibi:)) Ama çok lezzetli olduğunu sözlerime eklemeliyim.şimdi gelelim malzemelere:
.20 kg domates
.10-15 adet süs biberi
.defne yaprağı
.kaya tuzu
.1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPIMI
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup(burda birilerinden yardım alabirsiniz) küp küp doğruyorsunuz. Daha sonra geniş bir tencerenin içine domatesleri,süs biberi,dEfne yaprağı,şeker ve tuzu koyup pişiriyoruz.kaynamaya başlayınca bir 10 dk daha kaynatıp altını kısıyoruz.Daha sonra cam konservelere domatesleri koyup ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.(kapaklarının yeni olması önemli)
Geniş bir tencereye sıcak su koyup kaynatıyoruz.Konserveleri sıcak suya koyup 15 dk kaynatıyoruz.bu işlem kavanozların vakkumlanmasına sebep olur ve daha uzun ömürlü olur. Temiz bir yere kavanozları ters çeviriyoruz ve üzerini battaniyeyle kapatıyoruz. bu ters çevirme işleminde kavanozların sıkıca kapanmayanlarında sızıntı olur muhtemelen. Bende olmadı çok şükür:) Eğer böyle bir durum olursa domatesleri yeniden kaynatıp tekrar kavanoza koyup yeni bir kapakla kapatıyoruz ve ters çevirme işlemini tekrarlıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
BU ARADA DOMATESİN KABUKLARINI MERAK EDENLER İÇİN; MERAK ETMEYİN ONLARIDA ZİYAN ETMEDİM VE SALÇA YAPTIM:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder