4 Aralık 2012 Salı

MİDYE BÖREK

yazmayalı çok uzun zaman oldu. farkındayım ama bir koşuşturmanın içine girdik işte. Bildiğiniz gibi Kpss ye hazırlanıyordum. Sınavlar bitti , ilk tercihLer oldu maalesef atanamadım diğer tercihlere bakacağız artık.Onun dışında tabi ki de evli bir bayan olarak yemek yapmaya devam ettim. umarım bundan sonra çok ara vermeyiz. Bu böreğin şeklini çok sevdim böyle deniz kabuğu gibi duruyor. Yapımı da çok pratik ayrıca da çook gevrek bir börek oldu. Umarım sizde seversiniz. şimdiden AFİYET OLSUN...

        MİDYE BÖREK

MALZEMELER:
. 3 adet yufka

sosu için:
. 100 gr tereyağı ( margarinde olur)
. yarım çay bardağı su

içi için:
. beyaz peynir ( isteğe göre maydanoz, patates, kıyma vs... konabilir.)

üzeri için:
. 1 yumurta sarısı
. susam


    YAPILIŞI
Önce yufkamızı sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Biraz daha büyük börekler elde etmek için 4 parçaya da bölebiliriz. sosu için tereyağını eritip içine yarım bardak su koyuyoruz. daha sonra bu sosu yufkaların üzerine sürüyoruz. Daha sonra ince uçtan başlayıp yavaşça kalın kısmına doğru çekiyoruz.Size bunu resimlerle daha rahat anlatacağım. Gördüğünüz gibi iki tarafını birleştirince  lale şekli oluyor. Tam orta kısmına iç harcımızı koyuyoruz. ben peynir koydum. ve katlıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpiyoruz. Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.                       Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder