Görüşmeyeli uzun bir zaman oldu.Çünkü yoğun bir dönemdeydik.Annen hastaydı,kpss ile ilgileniyordum,kızkardeşim evlendi vs...
Ama yine burada karşınızdayım. bugün size 5 çaylarında severek yapacağınız ve yaklaşık 1 hafta 10 gün bayatlamadan durabilen yumuşacık bir poğaça tarifi vereceğim.Eşim bir poğaça yap da işyerine götüreceğim dediğim gün yaa öyle birşey yapmalıyım ki ne zaman yemek isterse hep yumuşacık olsun ddim. uzun araştırmalar,deneme yanılmalar ve geliştirdiğim teorilere:) göre yediğim ve yaptığım en güzel poğaça oldu. Hadi çok bekletmeyeyim. işte POFİDİK POĞAÇA yapımı:
MALZEMELER
. 1 paket yaş maya
. 1 su bardağı sıvıyağ
. 1 su bardağı ılık süt
. 4 tatlı kaşığı toz şeker
. 2 tatlı kaşığı tuz
.1 şişe sade soda
. aldığı kadar un
. 1 haşlanmış patates
İÇ HARCI İÇİN
. beyaz peynir
. maydanoz
ÜZERİ İÇİN
. 1 yumurta sarısı
. susam veya çörekotu
YAPIMI
Geniş bir kabın içine 1 paket yaş mayayı ,ılık sütü ve şekeri koyup maya eriyene kadar iyice karıştıralım. Üzerine soda , sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz.Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ekliyoruz. ele yapışan yumuşak bir hamur olsun.Daha sonra içine haşladığımız patatesi rendeleyip ekliyoruz. Bu hamurumuzu daha uzun süre taze ve yumuşak hale gelmesini sağlayacak. Yani elinize yapışmayana kadar un eklemeyin. yoksa sert bir poğaça olur. yani biraz cıvık olsun.Daha sonra üzerine bir bez örtüp,karanlık bir yerde 20-25 dk bekletiyoruz. Hamurumuzun bekleme aşaması bittikten sonra elimizle açıp içlerine peynirli harcımızdan koyuyoruz. tepsiye yayınca biraz dağılıyorlar ama sakın problem etmeyin. Çünkü pişince toparlanıyorlar. daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve ya çörek otu serpiyoruz. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder