GÖKKUŞAĞI KEKİ Çoooook çook uzun bir aradan sonra hepinize tekrar merhabalar:) Evet, görüşmeyeli çok uzun bir zaman oldu.Ama bende her atanamayan arkadaşım gibi yeniden yeniden deniyorum. 2015 yılına sayılı günler kala artık sizden daha fazla ayrı kalamadığım için yazmaya karar verdim. Ayrı kaldığımız süre zarfında bol bol ders çalıştığım için fırsat bulamadım. KPSS de bittiğine göre artık kaldığımız yerden devam edebiliriz. (gerisi atamalara ve hayallere kaldı) Neyse lafı çok da uzatmadan bugün sizlereeee çok severek yaptığım ve herkesinde çook beğendiği gökkuşağı kekimi anlatmak istiyorum.O zaman hadi başlayalım:) MALZEMELER . 3 adet yumurta . 1,5 su bardağı şeker ( şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilirsiniz) . 1 su bardağı süt . 1 su bardağı sıvı yağ . 3,5 su bardağı un . 1 pkt kabartma tozu . 1 pkt vanilin . istediğiniz renklerde gıda boyaları ( ben yeşil,sarı ve kırmızı kullandım) YAPILIŞI Öncelikle yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra içine süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Unumuzu elekten geçirerek ( böylece daha puf puf bir kek olur) yavaş yavaş hazırladığımız sıvı karışımın içine ekliyoruz. kabartma tozu ve vanilini de ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı 4 ayrı kaseye boşaltıyoruz eşit bir şekilde. Daha sonra birini sade bırakıp diğerlerine çay kaşığının ucu ile gıda boyalarını koyuyoruz ve iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.Şu an elimizde dört ayrı renk oluşmuş oldu. sade, yeşil, kırmızı ve sarı . Yağladığımız borcama sırasıyla bu karışımlardan tam ortasına 3 yemek kaşığı döküyoruz. İlk karışımdan üç kaşık döktükten sonra diğer karışımı alıp borcama döktüğümüz harcın tam ortasına gelecek şekilde diğer renkli harçlarımızdan döküyoruz. Biz sırasıyla döktükçe harcımız genişleme başlayacaktır sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır. Tüm harcı döktükten sonra halka halka renklerimiz oluşmuş olacak.bir kürdan yardımıyla dıştan içe doğru şekil vererek çiçek formu vermiş oldum. En son sarı ve kırmızı renkle bitirdiğim için kürdanla ortasını karıştırarak bu renklerden turuncu elde etmiş oldum. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk fırının kapağını açmadan pişiriyoruz. Daha sonra kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Tabi pişince renklerde biraz koyulaşma oluyor olabilir:) Ama hem görüntüsünden hem lezzetinden hiçbir şey kaybetmemiş olacak ve misafirleriniz bu keki nasıl yaptığınızı defalarca soracak:) ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN:)
27 Aralık 2014 Cumartesi
GÖKKUŞAĞI KEKİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder